">


PawPeds

PawPeds is een organisatie, waarvoor in 2000 door Ulrika Olsson de domeinnaam pawpeds.com werd geregistreerd, dit voor toekomstig gebruik als plek om informatie te krijgen over de geschiedenis van raskatten, maar ook om kattenfokkers de noodzaak van genetische diversiteit en hoe de toestand er voor staat in hun ras, bij te brengen, met functies voor berekeningen van het inteeltpercentage en stamboomanalyses.
Hoewel de databases (gegevensbestanden) door PawPeds worden gepubliceerd, worden ze bijgehouden door verschillende mensen die zich hebben gespecialiseerd in één of meerdere rassen.
In de database kunnen en mogen de stambomen van zowel katten die in de fok zitten als de katten die bij liefhebbers wonen gezet worden. Zo kan er een zo volledig mogelijk beeld gevormd worden van de lijnen waar katten uit stammen, hun voorouders, hun nageslacht, gezondheid, etc.
Klik op het PawPedslogo om in de database te zoeken.Pawpeds werkt ook met diverse gezondheidsprogramma's, gericht op de verschillende rassen. Lees hier meer over op: www.pawpeds.com/healthprogrammes.
Mocht U interesse hebben om stambomen in de database van PawPeds te laten plaatsen, dan kunt U hier zien naar wie U deze kunt sturen. Elke maintainer heeft nl. zijn eigen land en ras waarvan hij/zij de stambomen in de database zet. Ik spreek hier natuurlijk alleen voor de Maine Coon database, op de homepage van PawPeds zijn ook de andere rassen te vinden en van daaruit de daarbij behorende maintainers.

Bij PawPeds zijn ook diverse cursussen te volgen, bij de PawAcademy,  G1, G2 en G3. De G3 is er op dit moment alleen nog in het Engels of Zweeds.
De G1 is voor zowel liefhebbers als fokkers geschikt en geeft een bepaalde basiskennis, G2 en G3 is meer gericht op fokkers om zo verantwoord en gezond mogelijk te kunnen fokken. Basiszorg, gezondheid, welzijn en genetica zijn o.a. een aantal onderwerpen van deze cursussen.
Lees hier meer over op G1, G2 en G3.